Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Regióny

Súd zamietol žiadosť Boórovej o zverenie detí do jej starostlivosti

Ilustračné foto Foto: TASR

Deti zostávajú v opatere starej mamy Študencovej.

Dunajská Streda/Trnava 21. februára (TASR) - Okresný súd (OS) v Dunajskej Strede zamietol žiadosť Ivany Boórovej o zverenie maloletých synov Martina a Samuela do jej starostlivosti. Deti zostávajú v opatere starej mamy Eleonóry Študencovej. TASR informoval dnes hovorca Krajského súdu v Trnave Martin Kulíšek.

Ako uviedol, matka detí sa domáhala, aby súd vydal predbežné opatrenie, na základe ktorého sa na čas, do rozvodu manželstva rodičov, zveria maloleté deti do osobnej starostlivosti matky. Zároveň žiadala upraviť styk otca s maloletými deťmi, ako aj jeho vyživovaciu povinnosť voči nim.

"Súd má za to, že za daného stavu neboli preukázané také skutočnosti, ktoré by osvedčovali potrebu dočasného zverenia maloletých detí do starostlivosti ich matky," konštatoval s tým, že v danom prípade matka maloletých detí neosvedčila naliehavosť situácie a nebezpečenstvo bezprostredne hroziacej ujmy. Neosvedčila žiadne skutočnosti ani nepredložila žiadne dôkazy, ktoré by preukazovali naliehavosť nariadenia požadovaného predbežného opatrenia.

Navrhovateľka vo svojom návrhu na vydanie predbežného opatrenia síce poukazuje na skutočnosť, že po vydaní uznesenia OS v Dunajskej Strede zo dňa 3. januára došlo k zmene pomerov, ktoré odôvodňovali zverenie maloletých do starostlivosti starej matky, nakoľko medzičasom sa na územie Slovenska vrátili obaja rodičia a teda nie je naďalej dôvod na to, aby boli maloletí zverení do osobnej starostlivosti starej matky. "Skutočnosť, že má matka pre maloletých vytvorené vhodné podmienky, nijakým spôsobom nepreukázala. Neuviedla, akým spôsobom má upravené bytové podmienky, či je zamestnaná, ako bude zabezpečovať starostlivosť o maloletých," objasnil hovorca.