Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V študentskej korupčnej kauze budú súdiť sprostredkovateľa Michala V.

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Úplatky na Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre prebiehali formou finančnej hotovosti, ale obvinený si mal za úspešné absolvovanie skúšky vyžiadať od dvoch študentov aj alkohol.

Bratislava 29. novembra (TASR) - Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) návrh na schválenie dohody o vine a treste s obvineným Michalom V., ktorý je trestne stíhaný za pokračovací zločin prijímania úplatku. TASR informovala hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová.

Podľa prokuratúry si mal obvinený v máji tohto roka v budove Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre a na iných nezistených miestach ako sprostredkovateľ vyžiadať pre Michala K. a Vladimíra K. finančnú hotovosť vo výške 500 eur ako úplatok od študenta Imricha S. za úspešné absolvovanie skúšky z predmetu poľovníctvo. Po zložení skúšky mal ako prostredník získať od študenta ďalších 200 eur.

V ďalších troch prípadoch z toho istého obdobia si obvinený ako sprostredkovateľ vyžiadal od dvoch študentov za úspešné absolvovanie skúšky alkohol a v poslednom prípade sumu 200 eur.