Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Súperom hasičov v súťaži najtvrdšie prežitie bolo aj slnko

pohľad na vchod ESC z južnej strany od Hrona. Foto: TASR/Jozef Ďurník

Asi najťažšou disciplínou bolo čo najrýchlejšie zdolanie 22-poschodovej budovy centra, najvyššej v celom meste.

Banská Bystrica 15. júna (TASR) - Nie len veľmi ťažké disciplíny, ale aj horúce počasie boli prekážkou súťažiacim v tomto ročníku súťaže TFA Slovakia 2018 - Najtvrdšie hasičské prežitie, ktorá sa v sobotu konala v priestoroch banskobystrického centra Europa SC. Do už 12. ročníka súťaže sa prihlásilo 56 profesionálnych a dobrovoľných hasičov zo Slovenska, Poľska, Maďarska a Českej republiky.

Asi najťažšou disciplínou bolo čo najrýchlejšie zdolanie 22-poschodovej budovy centra, najvyššej v celom meste, ale nesmierne ťažké bolo v tomto počasí tiež prekonávanie prekážkovej dráhy v obleku hasiča, rozvinutie hadíc a zdolanie hasičskej veže.

"Zároveň sa konal aj 22. ročník Memoriálu Pavla Snopka a Jozefa Dobríka vo vyslobodzovaní zranených osôb z havarovaných vozidiel, kde bolo prihlásených celkom 11 družstiev," povedal TASR hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Banskej Bystrici Erik Piater. "Víťazmi v tejto súťaži sa stali hasiči z českého Hradca Králové," dodal. Pavel Snopko a Jozef Dobrík boli hasiči, ktorí v roku 1995 tragicky zahynuli pri požiari v obci Ponická Huta.

Okrem súťaží boli pre návštevníkov pripravené aj statické ukážky hasičskej techniky, tiež dynamické ukážky zásahu hasičov a súťaž pre deti Malý hasič.