Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Regióny

Súťaž mladých fotografov v Žiline má pristihnúť ľudí pri čítaní

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Súťažné fotografie predstavia na výstavách na Slovensku i v Poľsku.

Žilina 27. júla (TASR) – Ukázať Poliakov a Slovákov, ktorí čítajú na verejných miestach je cieľom medzinárodnej fotografickej súťaže mladých ľudí od 14 do 19 rokov Pristihnutí pri čítaní. Súťaž, ktorej uzávierka je 20. septembra 2012 vyhlásili Krajská knižnica v Žiline a Ksiaznica Beskidzka v Bielsko-Bialej. TASR o tom informovala koordinátorka kultúrno-výchovnej činnosti Krajskej knižnice v Žiline Jana Štefancová.

Každý účastník môže podľa nej od 1. augusta odovzdať pri informačnom pulte Krajskej knižnice v Žiline prípadne poslať poštou 1 až 3 čiernobielo alebo farebne vytlačené fotografie vo formáte 15x21 cm v obálke s označením „Medzinárodná súťaž Pristihnutí pri čítaní“. „Každá fotografia musí na zadnej strane obsahovať popis v tvare: meno a priezvisko autora fotografie, názov fotografie, dátum fotenia, miesto, kde bola fotografia zachytená. Fotografie odoslané po termíne nebudú zaradené do súťaže, rovnako ako aj fotografie v nízkom rozlíšení,“ uviedla Štefancová.

Zdôraznila, že súťažiaci musia k fotografiám priložiť ďalšie povinné prílohy. „Meno, priezvisko, dátum narodenia, poštovú adresu, telefónne číslo a e-mailovú adresu. Ďalej tlačivo o súhlase so spracovaním osobných údajov a autorskom práve na fotografie. V prípade neplnoletého súťažiaceho treba priložiť súhlas jeho zákonného zástupcu o súhlase so spracovaním osobných údajov súťažiaceho a autorskom práve na fotografie,“ doplnila koordinátorka kultúrno-výchovnej činnosti žilinskej Krajskej knižnice.

Dodala, že všetky tlačivá a bližšie informácie sú dostupné na internetovej stránke www.krajskakniznicazilina.sk, pri informačnom pulte v Krajskej knižnici v Žiline a na stránke partnerskej knižnice www.ksiaznica.bielsko.pl. „Súťažné fotografie predstavia na výstavách v oboch krajinách. Výhercovia odmenenia vecnými cenami v rámci Bielskeho festivalu slovenskej kultúry 25. októbra v Ksiaznici Beskidzkej v Bielsko-Bialej,“ uzatvorila Štefancová.