Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Sviečkový pochod v Košiciach pripomenul Svetový deň boja proti AIDS

Ilustračná snímka Foto: TASR/František Iván

Počet ľudí s HIV/AIDS narastá napriek tomu, že existujú možnosti prevencie, a práve tá je základnou témou, na ktorú sa aktivity Mládeže SČK v tejto oblasti zameriavajú.

Košice 2. decembra (TASR) - Svetový deň boja proti AIDS pripomenul v sobotu sviečkový pochod na Hlavnej ulici v Košiciach. Zorganizovala ho Mládež Slovenského Červeného kríža (SČK), ktorá tak zároveň chcela vyjadriť podporu ľuďom infikovaným vírusom HIV.

Tri desiatky mladých členov SČK nielen z Košíc, ale aj Rožňavy, Popradu, Prešova a Humenného rozdávali ľuďom v centre mesta informačné letáky a červené stužky – symbol boja proti ochoreniu AIDS. Na záver pochodu pri morovom stĺpe - Immaculate zapálili sviečky v tvare stužky.

"Sviečkový pochod je organizovaný už 21. krát za sebou, aby sme si uctili obete HIV a AIDS a takisto, aby sme pripomenuli, že nie je dôvod diskriminovať takýchto ľudí, pretože to majú v živote už aj tak dosť ťažké," uviedla pre TASR Ivana Drábiková košická koordinátorka projektu HIV/AIDS prevencia.

Počet ľudí s HIV/AIDS narastá napriek tomu, že existujú možnosti prevencie, a práve tá je základnou témou, na ktorú sa aktivity Mládeže SČK v tejto oblasti zameriavajú. V Bratislave sa sviečkový pochod konal v piatok 1. decembra, ktorý je už od roku 1988 na celom svete venovaný boju proti AIDS.