Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

SVOREŇOVÁ: V rozvoji turizmu sa Bratislava sa nesmie inšpirovať Prahou

Mesiac v Bratislave, ilustračné foto relácie Tablet.TV. Foto: TABLET.TV

Pozrite si reláciu MESIAC V BRATISLAVE.

Bratislava 29. januára (TABLET.TV) - Ak sa chce Bratislava v oblasti cestovného ruchu efektívne rozvíjať a zároveň skvalitňovať život svojich obyvateľov, mala by v oblasti turizmu ponúkať jedinečný produkt, s ktorým sa stotožňujú i samotní Bratislavčania. Určite by nemala napodobniť príklad Prahy, kde centrum mesta ovládli zahraniční investori, ktorí svojou ponukou pre turistov ignorujú tradície mesta i českej kultúry.

V relácii MESIAC V BRATISLAVE to uviedla poslankyňa bratislavského mestského zastupiteľstva Soňa Svoreňová (Bratislava Inak), ktorá so svojím kolegom z mestského parlamentu Tomášom Korčekom (Klub nezávislých poslancov) diskutovala o potenciáli ďalšieho rozvoja cestovného ruchu v hlavnom meste.

Obaja v diskusii podporili myšlienku, aby boli čoraz viac využívané možnosti, ktoré ponúka spojenie mesta s prírodou. Rovnako sú tak za väčšie zapojenie mestských častí do celého procesu. Spomínajú preto i oblasti a projekty, ktoré by mali súčasný pozitívny trend v návštevnosti (http://www.teraz.sk/ekonomika/bratislavu-navstivilo-v-tomto-roku-uz/228137-clanok.html) nielen udržať, ale i posunúť ešte viac dopredu.

Pozrite si ďalšiu časť reláciu MESIAC V BRATISLAVE s moderátorom Erikom Maderom.