Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

TACKALA SA PO STREDE CESTY: Spôsobila dve nehody, utrpela ťažký úraz

Rýchlostná cesta R1 Foto: TASR/Jozef Ďurník

Žena sa podľa policajných informácií pohybovala po rýchlostnej ceste v strede vozovky.

Košice 23. augusta (TASR) – Ťažký úraz utrpela žena, ktorá sa v nočných hodinách vo štvrtok 22. augusta tackavou chôdzou pohybovala po rýchlostnej ceste R2 medzi košickými mestskými časťami Pereš a Poľov. Zrážke s autom, pri ktorej sa mladá žena zranila, predchádzala ďalšia kolízia, ktorú spôsobila. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru Košice na sociálnej sieti.

Žena sa podľa policajných informácií pohybovala po rýchlostnej ceste v strede vozovky. "Vodič motorového vozidla Audi, v snahe zabrániť zrazeniu chodkyne bez reflexných prvkov na neosvetlenom úseku, strhol riadenie, pričom narazil do zvodidiel vľavo a následne vpravo. Chodkyňa z miesta odišla," opísala polícia priebeh prvej kolízie. Vo vozidle sa mal ľahko zraniť spolujazdec.

O pár sto metrov ďalej podľa polície "vodič jazdiaci v ľavom jazdnom pruhu v smere na Poľov narazil prednou časťou vozidla do chodkyne nezistenej totožnosti, ktorá sa v tom čase nachádzala v jeho jazdnom pruhu". Žena utrpela ťažký úraz.

Požitie alkoholu vodičmi polícia nezistila. Prečo sa žena nachádzala na rýchlostnej ceste a či bola pod vplyvom alkoholu alebo omamných látok, je predmetom vyšetrovania.