Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Regióny

V okrese Považská Bystrica nemá vodovodnú prípojku deväť percent domov

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jan Siman

Ako informovala hovorkyňa pre SODB 2021 Jasmína Stauder, najvyšší podiel domov bez vodovodnej prípojky v TSK bol v okrese Považská Bystrica (1272 domov – 8,6 percenta).

Trenčín 12. apríla (TASR) – V Trenčianskom samosprávnom kraji bolo v minulom roku pripojených na vodovod 94,8 percenta domov. Vyplýva to z minuloročného sčítania obyvateľov, domov a bytov (SODB).

Ako informovala hovorkyňa pre SODB 2021 Jasmína Stauder, najvyšší podiel domov bez vodovodnej prípojky v TSK bol v okrese Považská Bystrica (1272 domov – 8,6 percenta), najnižší v okrese Trenčín (469 domov – 1,9 percenta). Z jednotlivých obcí v kraji bol najvyšší podiel domov bez pripojenia na vodu v obci Trebichava (43,9 percenta).

„Vybavenosť bytov vodovodom je v Trenčianskom kraji štandardom. Vodovod v byte sa nachádzal v 237.154 bytoch (95,9 percenta). V obci Cimenná v okrese Bánovce nad Bebravou mali všetky byty zásobovanie vodou riešené vodovodom z vlastného zdroja, v obci Nevidzany (okres Prievidza) boli všetky byty napojené na vodovod zo spoločného zdroja,“ doplnila hovorkyňa.