Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Tatranské kultúrne leto malo vyše 15.000 divákov

Na ilustračnej foto folklórny program pri Štrbskom plese vo Vysokých Tatrách. Foto: TASR - Milan Kapusta

Prvýkrát bola programová štruktúra vytvorená tak, že každý piatok večer sa uskutočnilo filmové predstavenie a v sobotu a v nedeľu sa konali dvojkoncerty. Deväťdesiat percent divákov tvorili turisti.

Vysoké Tatry 25. septembra (TASR) - Tatranské kultúrne leto zaznamenalo v tomto roku niekoľko historických míľnikov. Počas dvanástich týždňov - od 17. júna do 3. septembra – organizátori pripravili pre návštevníkov rekordných 54 programov. Išlo o žánrovo pestrú ponuku od hudobných koncertov a vystúpení až po divadelné a filmové predstavenia. Na pódiách sa predstavilo spolu 356 účinkujúcich pred vyše 15.000 divákmi.

„Veľmi milo sme prekvapení, že aj napriek tomu, že bolo pomerne daždivé počasie a my sme väčšinu programov mali naplánovaných v exteriéroch, tam sa aj uskutočnili. Výnimkou je Divadelný festival Stretnutia, počas ktorého nám prší vždy a bolo tomu tak aj tohto roku. Len dvakrát sme museli zrušiť koncert kvôli veľkému dažďu,“ uviedol Ján Bendík, vedúci oddelenia kultúry a športu mesta Vysoké Tatry.

Prvýkrát bola programová štruktúra vytvorená tak, že každý piatok večer sa uskutočnilo filmové predstavenie a v sobotu a v nedeľu sa konali dvojkoncerty. Deväťdesiat percent divákov tvorili turisti. Svojich pravidelných fanúšikov si získalo kino pod holým nebom. Tatranské letné kino zaznamenalo na deviatich predstaveniach 882 divákov. Okrem toho sa uskutočnili dva hudobné festivaly a jeden divadelný.

„Nestavili sme na známe tváre, ktoré sú finančne nákladné, ale na kvalitných účinkujúcich za primeranú cenu. Nie vždy je meno zárukou kvality. Dôkazom toho je fakt, že diváci ďakovali účinkujúcim po vystúpení, mali záujem o podpisy i kúpu cédečka,“ skonštatoval Bendík.

Medzi účinkujúcimi však boli aj zvučné mená ako Katka Knechtová, Allan Mikušek, Slavo Jurko, Anna Šišková, Róbert Halák či kapela Funny Fellows.