Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Technická škôlka v Malackách sa stane súčasťou všetkých pracovísk

Ilustračná snímka Foto: TASR/Jakub Kotian

Technické škôlky vznikli na Slovensku podľa vzoru z Českej republiky a okrem Malaciek fungujú napríklad v Poprade, Lučenci, Prievidzi či Trnave.

Malacky 19. mája (TASR) - Zriadenie technickej škôlky v Malackách sa osvedčilo, od nového školského roka preto dostanú možnosť rozvíjať technické zručnosti všetci predškoláci v okresnom meste. Informovala o tom hovorkyňa Malaciek Ľubica Pilzová.

Prvá technická škôlka v Malackách bola otvorená na elokovanom pracovisku materskej školy (MŠ) Štúrova v októbri 2018. "Od septembra tohto roka pribudne technická škôlka aj na ostatných pracoviskách našej materskej školy,“ potvrdila hovorkyňa.

Technické škôlky vznikli na Slovensku podľa vzoru z Českej republiky a okrem Malaciek fungujú napríklad v Poprade, Lučenci, Prievidzi či Trnave. "Škôlkari dostanú do triedy dielničku a rôzne nástroje. Pod vedením zaškolených učiteliek zatĺkajú klince, hobľujú dosky, ale vytvárajú i predmety a dekorácie," priblížila Pilzová.

Deti používajú pre svoje majstrovanie balzové drevo, ktoré je omnoho mäkšie než bežné a teda je ľahšie na opracovanie. Hotové výrobky dotvárajú fixkami, voskovkami alebo vodovými farbami. Výsledky ich tvorivej práce, medzi ktorými možno nájsť veľkonočné vajíčka, srdiečka, zvieratká, dopravné značky, ale dokonca i lode, vystavujú v priestoroch škôlky.