Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

TEKOVSKÁ BREZNICA: Obec pripravuje knihu - spomienky starého učiteľa

Tentoraz by mala zachytávať spomienky učiteľa Jána Benča, ktorý tu kedysi v miestnej základnej škole pôsobil ako riaditeľ. "Budú to spomienky starého učiteľa, rôzne príbehy, veselé, ale aj smutné.

Tekovská Breznica 25. mája (TASR) - V Tekovskej Breznici pripravujú vydanie ďalšej knihy o obci. Tentoraz by mala zachytávať spomienky učiteľa Jána Benča, ktorý tu kedysi v miestnej základnej škole pôsobil ako riaditeľ.

"Budú to spomienky starého učiteľa, rôzne príbehy, veselé, ale aj smutné. Mali byť tam byť aj zoznamy všetkých richtárov až po súčasného starostu, všetkých farárov, predsedov družstiev, riaditeľov základnej školy," uviedol starosta Jozef Dolinaj.

Miestnym tak chcú ukázať, kto všetko v dedine pôsobil a čo pre obec títo ľudia urobili. Vydanie knihy bude obec financovať z vlastného rozpočtu. "Už v minulosti sme vydávali knihu o histórii obci v náklade 300 kusov. Bol o ňu veľký záujem," dodal starosta s tým, že pripravovanú knihu chcú vydať v náklade 500 kusov.

V budúcom roku si obec pripomenie 740. výročie prvej písomnej zmienky. "Knihu pripravujeme k tomuto výročiu," dodal Dolinaj.