Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Telgárt bude v sobotu rozvoniavať čučoriedkovými dobrotami

Na archívnej snímke z roku 2018 súťažilo o najlepší čučoriedkový koláč počas víkendu šesť tímov v obci Telgárt v okrese Brezno. Foto: TASR/Ján Siman

S originálnou myšlienkou založiť toto podujatie prišla pred rokmi rodina Hríbikovcov z miestneho penziónu.

Telgárt 9. augusta (TASR) – Vôňou chutných čučoriedkových dobrôt ožije v sobotu (10. 8.) horehronská obec Telgárt. Siedmy ročník Čučoriedkového dňa sa začína od 10.30 h pred kultúrnym domom a jeho súčasťou okrem pečenia koláčov budú i lokálny farmársky trh, ukážky ľudových remesiel, rôzne workshopy a pestrý kultúrny program. TASR o tom v piatok informovala Jarmila Oceľová, koordinátorka rozvoja území na hranici krajov Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Horehronie.

S originálnou myšlienkou založiť toto podujatie prišla pred rokmi rodina Hríbikovcov z miestneho penziónu. Inšpirovali sa najtypickejšou miestnou letnou pochúťkou – čučoriedkami - a vyzdvihli ich na piedestál. Ústrednou témou dňa je súťaž v pečení koláčov. Upiecť ho môže každý, kto má zaujímavý recept a dokáže ho zrealizovať na mieste za dve a pol hodiny.

"Pozitívom podujatia je to, že sa na organizácii spoločne s obcou Telgárt začal spolupodieľať i Šumiac, a teda návštevníci budú môcť ochutnať i čučoriedkové šumiacke špeciality. Sme presvedčení, že vďaka vzájomnej pomoci sa budú zlepšovať podmienky pre rozvoj cestovného ruchu v tejto lokalite," konštatovala Petra Ridzoňová Hlásniková, výkonná riaditeľka OOCR Región Horehronie.

V kultúrnom programe sa predstaví spevácka skupina Trnki, ktorá chce spolu s hudbou Jána Maka roztancovať návštevníkov pod Kráľovou hoľou.