Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

V Terchovej volila aj najstaršia obyvateľka, 96-ročná Anna Halasová

Na snímke najstaršia volička obce Terchová 96-ročná Anna Halasová po preukázaní totožnosti podpisuje členke okrskovej volebnej komisie prevzatie hlasovacích lístkov vo voľbách do Národnej rady SR v Terchovej, 5. marca 2016. Foto: TASR/Erika Ďurčová

V obci so 4050 obyvateľmi majú voliči k dispozícii celkovo štyri volebné okrsky.

Terchová 5. marca (TASR) – Odovzdať hlas vo voľbách do Národnej rady (NR) SR prišla dnes do volebného okrsku číslo štyri v miestnej časti Terchovej Biely Potok aj najstaršia obyvateľka obce, 96-ročná Anna Halasová.

"Aby som využila svoj hlas. Chodím pravidelne na každé voľby," povedala najstaršia volička Terchovej, ktorá prišla hlasovať so synom Gustávom.

Voličov v Bielom Potoku vítala krbom vykúrená volebná miestnosť, čo ocenil člen okrskovej volebnej komisie Martin Lutišan. Hlas v dnešných voľbách do Národnej rady (NR) SR odovzdal vďaka vybavenému voličskému preukazu. "Voličský preukaz som si vybavil, pretože mám trvalý pobyt v Bratislave. Nerozhodoval som sa na základe volebnej kampane. Vyberal som si a rozhodol som sa už predtým," povedal Lutišan.



Podľa prednostu obecného úradu v Terchovej Františka Kadaša môžu voliči s voličskými preukazmi využiť volebné miestnosti v centre obce a v Bielom Potoku. "V centre obce, lebo tadiaľ prechádzajú do Vrátnej. Vo volebnom okrsku číslo štyri preto, lebo keď sú vyhovujúce poveternostné podmienky, veľmi radi tu volia ľudia, ktorí sa idú zároveň pozrieť aj do Jánošíkových dier," uviedol Kadaš.

Doplnil, že v obci so 4050 obyvateľmi majú voliči k dispozícii celkovo štyri volebné okrsky. "Prvé dva okrsky v obecnom úrade sa vytvorili pre viac ako polovicu občanov. Okrsok číslo tri je v časti Struháreň. To je dolina, ktorá má 800 voličov. No a štvrtý okrsok je v Bielom Potoku, kde máme necelých 600 voličov," dodal prednosta obecného úradu.