Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Mladík sa vyhrážal matke zabitím, keď mu odmietla dať jedlo či peniaze

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Viackrát ju mal fyzicky napadnúť, mal ju kopať do zadku, podtrhnúť kolená až mala spadnúť na zem.

Trenčín 22. júna (TASR)- Obvineniu z prečinu nebezpečného vyhrážania čelí 16-ročný Michal z okresu Trenčín. Ten sa mal opakovane od 19. februára do asi polovice júna tohto roka vyhrážať svojej 35-ročnej matke zabitím, informovala dnes TASR trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Mladík mal podľa polície opakovane žiadať od svojej matky peniaze a keď mu ich odmietla dať, tak jej mal začať vulgárne nadávať a zaháňať sa päsťami. Taktiež jej mal škaredo nadávať a útočiť na ňu päsťami, keď mu odmietla pripraviť jedlo. "Syn sa mal k svojej matke správať agresívne a jeho agresívne správanie malo kulminovať. Viackrát ju mal fyzicky napadnúť, mal ju kopať do zadku, podtrhnúť kolená až mala spadnúť na zem. Keď mu znova odmietla spraviť jedlo, tak na ňu mal útočiť s nožom v ruke. Popri tom sa jej mal vyhrážať zabitím, že ju rozreže, zakope a jej hlavu rozreže na polovicu," opísala Antalová.

K poslednému vyhrážaniu sa smrťou došlo podľa nej 17. júna, kedy mal obvinený svoju matku päsťami udrieť do vrchnej časti ruky a spôsobiť jej dve podliatiny, ktoré si však nevyžiadali lekárske ošetrenie. "Nakoľko sa mal matke opakovane vyhrážať zabitím, vulgárne jej nadávať a aj na ňu fyzicky útočiť, žena mala zo svojho mladistvého syna strach a dôvodnú obavu o svoj život," doplnila. Konanie svojho syna oznámila žena na polícii v Trenčíne, pričom mu policajti v zmysle zákona obmedzili osobnú slobodu a vykonali potrebné procesné úkony. "Na Michala spracoval poverený policajt podnet na návrh na jeho väzobné stíhanie. Za uvedený skutok mu hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až na tri roky. U mladistvých sa hranica trestnej sadzby znižuje na polovicu," dodala Antalová.