Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Regióny

Titul Zlatý Amos si ako najlepší učiteľ odniesol S. Malega z Prievidze

Vo večernom nedeľnom (6. mája) finále bojovalo v košickej Starej radnici spolu osem učiteľov, odniesť si mohli spolu deväť ocenení.

Košice 7. mája (TASR) - Titul Zlatý Amos v ankete o najlepšieho slovenského učiteľa získal tento rok v košickom finále Stanislav Malega z Obchodnej akadémie v Prievidzi. Okrem hlavnej ceny si odniesol aj ocenenie Amos sympaťák.

Vo večernom nedeľnom (6. mája) finále bojovalo v košickej Starej radnici spolu osem učiteľov, odniesť si mohli spolu deväť ocenení. Do ankety nominovali všetkých učiteľov ich žiaci.

Finalistami sa tento rok stali Daniela Putšková z Trstenej, Jana Verešová z Bratislavy, Katarína Pekárová z Prievidze, Karin Kakačková z Nižnej nad Oravou, Košičanka Mária Ivanecká, Zuzana Náhliková z Bratislavy. Mužské pohlavie zastupovali Michal Batuna z Dolného Kubína a Stanislav Malega z Prievidze. Riaditeľka ankety Renáta Vadásyová vyzdvihla, že program učiteľov, ako aj ich videovizitky, ktoré zhotovili spolu so žiakmi, boli na vysokej úrovni.

Zlatou školou sa stala Základná škola na Zlatej ulici v Rožňave, Najlepší príbeh ponúkla Špeciálna ZŠ Kolárovo. Za Naj učiteľa chémie vyhlásili Miroslava Kozáka z Gymnázia V. B. Nedožerského v Prievidzi. Naj učiteľom fyziky je pre tento rok Zsolt Főző z Gymnázia na Daxnerovej ulici v Rimavskej Sobote a Naj učiteľom matematiky Daniela Komorová z Gymnázia na Komenského ul. v Liptovskom Mikuláši. Špeciálne ocenenie si odniesla Daniela Putšková zo ZŠ Hviezdoslavova v Trstenej a Jana Verešová zo Špeciálnej ZŠ na Hrdličkovej ul. v Bratislave.

Hlavná cena - titul Zlatý Amos, priniesla víťazovi aj 3500 eur a putovnú cenu - kráľovské insígnie. Vlani sa stala víťazkou Jana Koštialiková zo Základnej školy v Ilave.