Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Mikuláš potešil návštevníkov i zvieratá v bratislavskej zoo

Ilustračné foto. Foto: TASR

Mikuláš chodí do zoologickej záhrady pravidelne každý rok. Riaditeľka bratislavskej zoo Miloslava Šavelová uviedla, že darčeky zvieratá potešia.

Bratislava 3. decembra (TASR) – Do bratislavskej zoologickej záhrady (zoo) zavítal v nedeľu dopoludnia Mikuláš. Pre najmenších si tento rok pripravil špeciálnu úlohu. Deti, ktoré prišli do zoo a celý rok poslúchali, dostali darček. A tie, ktoré doniesli darček aj pre zvieratká, dostali prekvapenie navyše.

Mikuláš chodí do zoologickej záhrady pravidelne každý rok. Riaditeľka bratislavskej zoo Miloslava Šavelová pre TASR uviedla, že darčeky zvieratá potešia. Opice sa podľa nej potešia zo starých čistých diek, plachiet, obliečok, osušiek či plyšových hračiek. "Naše opice, najmä šimpanzy a orangutany, sa s tým veľmi rady hrajú. Takisto nás tešia 1,5-litrové PET fľaše, z ktorých pijú primáty," povedala riaditeľka. Vedenie uvítalo aj zeleninu a ovocie.

Návštevníci zoologickej záhrady sa v priebehu nedele môžu zúčastniť aj na komentovanom kŕmení zvierat. "Začína sa u medveďa hnedého a bude pokračovať šelmami, žirafami, zebrami a diviakmi," priblížila Šavelová. Doplnila, že deti budú môcť vidieť darčeky, ktoré priniesli pre ľudoopy. "Tie počas dňa prenesieme k šimpanzom a ľudia budú môcť vidieť, ako sa spolu hrajú," uzavrela.