Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Regióny

Vyhlásili výberové konanie na riaditeľa polikliniky v Topoľčanoch

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

Objekt polikliniky sa nachádza v areáli topoľčianskej nemocnice, ktorý kraj prenajíma spoločnosti Svet zdravia Nemocnica Topoľčany.

Topoľčany 27. decembra (TASR) - Nitriansky samosprávny kraj (NSK) vyhlásil výberové konanie na riaditeľa novej polikliniky v Topoľčanoch. O jej vytvorení rozhodli krajskí poslanci na svojom rokovaní 11. decembra.

Ako informoval kraj, uchádzači sa môžu do výberového konania prihlásiť do 5. januára. Okrem vysokoškolského vzdelania II. stupňa a príslušnej praxe v oblasti zdravotníctva a riadenia vyžaduje NSK aj bezúhonnosť, znalosť predpisov v príslušnej oblasti, organizačné a riadiace schopnosti. Úspešný uchádzač bude poverený riadením polikliniky v Topoľčanoch na päťročné funkčné obdobie.

NSK má v súčasnosti polikliniky v Štúrove a v Šali, teraz k nim pribudne aj nové zariadenie v Topoľčanoch. Objekt polikliniky sa nachádza v areáli topoľčianskej nemocnice, ktorý kraj prenajíma spoločnosti Svet zdravia Nemocnica Topoľčany. Ako uviedol Úrad NSK, z objektu polikliniky postupne odchádzali viacerí lekári. Dôvodom boli vysoké náklady na energie i skutočnosť, že prípadnú rekonštrukciu objektu skomplikovalo vyhlásenie budovy za národnú kultúrnu pamiatku. "Sme pripravení objekt zrekonštruovať. V rozpočte na budúci rok je už na tento účel vyčlenených prvých 400.000 eur," uviedol riaditeľ Úradu NSK Peter Privalinec.