Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Regióny

Tribečské múzeum predstaví jaskyne na Slovensku i v regióne

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Andrej Galica

Podujatie pozostáva z prezentačnej a tvorivej časti.

Topoľčany 9. marca (TASR) – Najznámejšie jaskyne na Slovensku a najmä v okrese Topoľčany predstavuje Tribečské múzeum v Topoľčanoch. Výchovno-vzdelávacie podujatie Jaskyne v našom regióne je svojou štruktúrou určené deťom materských škôl a žiakom prvého stupňa základných škôl. Pre návštevníkov múzea bude sprístupnené v pracovných dňoch od 11. marca do 19. mája tohto roka, informovala geologička múzea Jana Prícka.

Podujatie pozostáva z prezentačnej a tvorivej časti. V prezentačnej časti sa návštevníci prostredníctvom osteologického materiálu z paleontologického zbierkového fondu a geologického zbierkového fondu Tribečského múzea zoznámia s medveďom jaskynným a druhohornými formami jaskynných výplní.

V tvorivej časti môžu najmenší návštevníci oživiť v maľovankách prostredníctvom pasteliek živočíchy, ktoré vyhynuli pred mnohými rokmi. Zaujímavosti z jaskynnej ríše si môžu preniesť maľovaním na kamene pomocou temperových a vodových farieb. Novonadobudnuté informácie či vedomosti získané prehliadkou zbierkových predmetov môžu využiť pri ďalších ponúkaných vedomostných a tvorivých aktivitách.