Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Traja ľudia utrpeli zranenia pri zrážke osobného auta s kamiónom

Ilustračné foto Foto: KR PZ Žilina

TASR o nehode informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Kováčiková.

Rimavská Sobota 28. apríla (TASR) – Pri dopravnej nehode, ku ktorej došlo dnes predpoludním na štátnej ceste I/50 medzi obcami Bátka a Bakta v Rimavskosobotskom okrese, utrpeli zranenia tri osoby. TASR o nehode informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Kováčiková.

Podľa doterajšieho vyšetrovania mal dopravnú nehodu zapríčiniť 65-ročný vodič nákladného motorového vozidla Volvo s prívesom, ktorý ho viedol v smere od Rimavskej Soboty na Bátku. „Za obcou Bakta, na mokrej, zjazdnej vozovke v rovnom úseku cesty odbočoval s vozidlom vľavo na parkovisko, pričom nedal prednosť protiidúcemu osobnému motorovému vozidlu Nissan a vošiel do jeho jazdnej dráhy,“ priblížila hovorkyňa.

Nissan riadil 27-ročný Zvolenčan, ktorý napriek intenzívnemu brzdeniu už nedokázal zrážke zabrániť. „Pri brzdení dostal s vozidlom šmyk a prednou časťou narazil do kamióna,“ povedala Kováčiková.

V Nissane sa v čase dopravnej nehody nachádzali tri osoby. „Okrem vodiča boli v aute dvaja spolujazdci, pričom všetci traja utrpeli pri nehode ľahké zranenia,“ uviedla hovorkyňa. Na vozidlách vznikla škoda vo výške približne 4000 eur. Alkohol u vodičov zistený nebol a polícia im neodobrala vodičské preukazy.

Na základe obhliadky miesta dopravnej nehody, ako aj predložených predbežných lekárskych správ bolo začaté trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví. „Za účelom objektívneho posúdenia zavinenia dopravnej nehody bol vo veci pribraný znalec z odboru cestnej dopravy,“ zakončila Kováčiková.