Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

Transparency International Slovensko opravila hodnotenie mesta Malacky

Mesto Malacky, ilustračné foto Foto: TASR/Pavel Neubauer

V porovnaní so stavom z decembra 2012 sa záhorácke okresné mesto Malacky v opravenom rebríčku posunulo vyššie o 41 priečok.

Malacky 3. marca (TASR) - Transparency International Slovensko (TIS) uznala pripomienky mesta Malacky a upravila jeho hodnotenie v oblasti protikorupčných opatrení. Malacky tak postúpili o 41 priečok vyššie a zlepšili si ratingovú známku na C+.

V decembri minulého roka zverejnila TIS výsledok hodnotenia otvorených a transparentných samospráv 2012. "Podľa tohto hodnotenia skončili Malacky na 81. mieste. V porovnaní s predchádzajúcim hodnotením v roku 2010 sme tak klesli o 55 priečok. Mesto Malacky hodnotenie podrobne analyzovalo a okamžite prijalo opatrenia na nápravu. Zároveň však boli zistené nedostatky pri vyhodnocovaní nášho mesta. Transparency International Slovensko pripomienky mesta Malacky uznala a oficiálne potvrdila zmenu v hodnotení," uviedla Michaela Janotová z Mestského úradu v Malackách.

V porovnaní so stavom z decembra 2012 sa záhorácke okresné mesto Malacky v opravenom rebríčku posunulo vyššie o 41 priečok na aktuálne 40. miesto z celkových 100 hodnotených samospráv. "Mesto Malacky zrealizovalo v roku 2012 množstvo opatrení na zlepšenie svojej otvorenosti a transparentnosti a je pre nás dôležité, že to ocenila aj medzinárodne uznávaná organizácia na boj proti korupcii. V porovnaní s predchádzajúcim hodnotením v roku 2010 sa podľa TIS Malacky v presadzovaní protikorupčných opatrení celkovo zlepšili o šesť percent a po dvoch rokoch si vylepšili hodnotiacu ratingovú známku z C na C+," dodala Janotová.