Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Regióny

Na východe Slovenska sa začala sezóna vypaľovania suchej trávy

Na snímke hasičská cisterna čaká v rómskej osade v Krompachoch počas požiaru, ktorý vznikol pri vypaľovaní trávy 6. marca 2013. Foto: TASR/Oliver Ondráš
Na snímke hasič sa snaží uhasiť lopatou požiar, ktorý vznikol pri vypaľovaní trávy v Krompachoch Foto: TASR/Oliver Ondráš

Len od rána v Košickom kraji mali hasiči už šesť výjazdov k horiacej tráve.

Krompachy 6. marca (TASR) – Na východnom Slovensku sa už začala sezóna vypaľovania tráv. Len od rána v Košickom kraji mali hasiči už šesť výjazdov k horiacej tráve.

„Požiare začali približne o 11. hodine, ukončené výjazdy sme mali v Rudníku, Sobranciach a Vojčiciach, momentálne naši príslušníci zasahujú v Krompachoch, Pavlovciach nad Uhom a na Luníku 8. v Košiciach,“ vymenúva operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného (KR HaZZ) zboru v Košiciach Jaroslav Brada.

Podľa neho ide vo všetkých prípadoch o menšie požiare, kde horí suchá tráva a kroviny. Vypaľovanie tráv podľa Bradu začalo cez víkend, je to každoročná záležitosť. „To neskončí, kým nám trochu nezaprší,“ uzavrel Brada.


Tráva horela aj v Humennom

Príslušníci Okresného riaditeľstva (OR) HaZZ z Humenného a členovia Záchrannej brigády HaZZ z Humenného požiar suchej trávy na otvorenom priestranstve medzi dvoma humenskými obytnými lokalitami. Operačný dôstojník uviedol, že ohniská horeli na ploche približne 5 hektárov a likvidáciu komplikoval vietor. Na mieste zasahovalo 19 hasičov na piatich vozidlách, ktorí zabránili rozšíreniu ohňa do obytných zón. Vravec dodal, že pri tomto požiari nemajú hlásené žiadne zranenia osôb, príčiny vzniku požiaru sú v štádiu vyšetrovania. Okrem toho už dnes horela tráva aj v obci Petrovany.



Na snímke požiar, ktorý vznikol pri vypaľovaní trávy neďaleko rómskej osady v Krompachoch
Foto: TASR/Oliver Ondráš


Na snímke deti z rómskej osady hasia požiar, ktorý vznikol pri vypaľovaní trávy v Krompachoch
Foto: TASR/Oliver Ondráš



Na snímke požiar, ktorý vznikol pri vypaľovaní trávy neďaleko rómskej osady v Krompachoch
Foto: TASR/Oliver Ondráš