Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Dni Trebišova ponúknu bohatý program pre všetky generácie

Košický guláš, súťaž o najlepší košický guláš, sa konala pri Katovej bašte 8. mája 2014. Ani dážď neovplyvnil kvalitu gulášov a neobral na dobrej nálade účastníkov tohto tradičného gastronomického podujatia. Foto: TASR/Milan Kapusta

Vyvrcholením podujatia bude počas víkendu 26. a 27. augusta program priamo v areáli mestského parku.

Trebišov 13. augusta (TASR) - Dni mesta Trebišov, ktoré sa začnú v pondelok 21. augusta sprievodnými podujatiami, ponúknu bohatý program. Vyvrcholením podujatia bude počas víkendu 26. a 27. augusta program priamo v areáli mestského parku. Predstaví sa spolu 16 kolektívov, zaujímavých jednotlivcov a známych spevákov viacerých žánrov. Na svoje si podľa referentky pre styk s médiami trebišovskej radnice Martiny Mištaničovej príde každá generácia.

Pre záujemcov pripravujú viaceré hudobné vystúpenia, súťaže pre najmenších, divadielko pre deti, remeselnú činnosť, zábavné atrakcie, ale aj na kulinárske umenie súťažiacich vo varení najlepšieho guláša.

Dni mesta nadviažu podľa Mištaničovej na dožinkovú slávnosť Chlebom a vínom, ktorá sa každoročne koná v období ukončenia leta v areáli Múzea a Kultúrneho centra južného Zemplína.

"Tento rok bude sobotňajší (26.8.) scenár venovaný znamenitému regionálnemu folklóru. Hlavný program sa začne o 14.00 h prezentovaním ľudových zoskupení zo Zemplína," priblížila Mištaničová s tým, že v obnovenom amfiteátri vystúpia viaceré folklórne skupiny, ako aj folklórny súbor Vranovčan.

Návštevníci mestského parku neostanú podľa nej ochudobnení ani o zážitky z historických pamätihodností mesta. V sobotu aj v nedeľu (27.8.) do 21.00 h mesto sprístupní Mauzóleum grófa Júliusa Andrássyho. V čase od 14.00 h do 18.00 h sa budú môcť záujemcovia člnkovať v rybníku pri mauzóleu a najmä deti môžu obidva dni jazdiť na poníkoch.

"Od nedeľného rána bude areál parku rozvoniavať gastronomickou špecialitou. Prihlásené tímy budú súťažiť vo varení guláša. Priamo v amfiteátri zaujme milovníkov rýchlych „mašiniek“ prehliadka vystavených motocyklov členov OZ Motorkáre Trebišov a následná Moto-show," uviedla Mištaničová.

Pripravená bude i Army zóna, v ktorej si účastníci podujatia prezrú i tentoraz zbrane, kolesovú techniku a uvidia dynamické ukážky techník sebaobrany.

Hlavný pódiový program sa začne v nedeľu o 14.30 h hodinovým vystúpením pre deti s názvom Lolo a Piškót. Divákom sa v amfiteátri predstaví víťaz pesničkovej súťaže Košický zlatý poklad 2016 Martin Brečko, folk-rocková kapela Janko Kulich a Kolegium, slovenská reggae-punková skupina Smola a Hrušky zo Spišskej Novej Vsi a priestor na odprezentovanie získajú aj tri najúspešnejšie finalistky tohtoročného Zlatého hlasu Trebišov.

Galavečer vyvrcholí koncertom dvoch slovenských hudobníkov. Najskôr sa o atmosféru spevák Adam Ďurica a mestským parkom v Trebišove sa bude niesť aj hlas speváčky a gitaristky z Prešova Katky Knechtovej.