Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Trebišov schválil obnovu plavárne a amfiteátra z vládnej dotácie

Ilustračné foto. Foto: TASR/Jozef Ďurník

Predpokladaná hodnota stavebných prác je 415. 200 eur s DPH, mesto na tento účel použije vládnu dotáciu.

Trebišov 27. októbra (TASR) – Chátrajúcu krytú plaváreň v Trebišove čaká čiastočná rekonštrukcia, ktorá bude zahŕňať opravu celej strechy a výmenu okien. Predpokladaná hodnota stavebných prác je 415.200 eur s DPH, mesto na tento účel použije vládnu dotáciu. Zámer a verejné obstarávanie obnovy plavárne v rámci prvej etapy schválilo v stredu (26.10.) mestské zastupiteľstvo (MsZ).

Otvorenie plavárne pre verejnosť je však zatiaľ v nedohľadne, keďže vzhľadom na dezolátny stav objektu predpokladané náklady na komplexnú rekonštrukciu predstavujú až dva milióny eur. "Budú sa hľadať rôzne zdroje, všetky dostupné. Ak hovoríme o časti realizovaných prác, sú nutné, aby sa vôbec mohlo potom pokračovať ďalej," informoval poslancov primátor mesta Marek Čižmár.

Prevádzku krytej plavárne zastavilo mesto pre zlý technický stav v roku 2012. Peniaze vo výške 432.000 eur na jej rekonštrukciu vyčlenil vládny kabinet ešte na výjazdovom rokovaní v Trebišove v novembri 2015.

Trebišovské zastupiteľstvo zároveň v stredu schválilo zámer a verejné obstarávanie na ďalšiu obnovu priestoru mestského amfiteátra s predpokladanými nákladmi 53.000 eur s DPH. Projekt pozostáva z prekrytia pódia, hygienického zázemia a lavičiek na sedenie. Aj na tento účel pôjde vládna dotácia. Kabinet v novembri 2015 vyčlenil pre mesto na obnovu amfiteátra 85.000 eur.