Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Cez prázdniny sa školy v Trebišove opravovali a rekonštruovali

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

V septembri by malo nastúpiť do základných škôl v Trebišove 350 prvákov.


Trebišov 28. augusta (TASR) – V základných a materských školách v Trebišove prebiehali počas letných prázdnin rekonštrukčné a opravárenské práce. V Základnej škole (ZŠ) Ivana Krasku už od mája realizujú projekt Výchovno-vzdelávacieho centra s adaptáciou skladu na školské zariadenie.

Stavebné práce na tejto škole pozostávajú z vytvorenia nového dispozičného riešenia pre 12 tried, dve cvičebne, zborovňu a hygienické zázemie, ďalej nových priečok, podláh, technickej miestnosti, zdravotechniky, ústredného vykurovania, elektroinštalácie a požiarneho schodiska. "V týchto dňoch sú práce ukončené na 70 percent. Termín ukončenia sa predpokladá v novembri 2016," uviedla pre TASR Martina Mištaničová z mestského úradu.

V ZŠ Milana Rastislava Štefánika došlo cez prázdniny k oprave toaliet, vymaľovaniu miestností a ošetreniu okenných rámov. V ZŠ Pribinova vymenili na budove okná či položili obklad v školskej jedálni. "V septembri bude vykonaná plánovaná oprava strechy," konštatovala Mištaničová. Na ZŠ Komenského napríklad čistili a zapieskovali multifunkčné ihrisko a pripravovali rekonštrukciu strechy telocvične.

V Materskej škole (MŠ) Hviezdoslavova počas júla a augusta vykonali čiastkové opravy striech, rekonštrukciu jedální alebo vodárenské práce. V rámci MŠ na Škultétyho ulici odstraňovali haváriu vodovodného potrubia, rekonštruovali priestory školskej jedálne a realizovali ďalšie práce.

V septembri by podľa informácií z mestského úradu malo nastúpiť do základných škôl v Trebišove 350 prvákov, čo je približne na úrovni minulého školského roka. V zriaďovateľskej pôsobnosti mesta sú štyri základné školy, okrem toho je v meste Cirkevná základná škola sv. Juraja.