Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Regióny

V Trebišove začali so zateplením budovy škôlky na Ulici 1. decembra

Ilustračné foto. Foto: TASR - Martin Palkovič

V rámci prvej etapy obnovy na škôlke vymenili pôvodné okná a dvere, zrekonštruovala a zateplila sa celá plocha strechy a obnovená bola spojovacia chodba sendvičovými panelmi.

Trebišov 6. októbra (TASR) – Mesto Trebišov začalo aktuálne s renováciou obvodového plášťa budovy Materskej školy na Ulici 1. decembra. V rámci projektu dôjde k zatepleniu kontaktným zatepľovacím systémom.

Na energetické zhodnotenie budovy získalo mesto nenávratný finančný príspevok z Environmentálneho fondu vo výške 170 000 eur. „Samospráva mesta tak touto investíciou zavŕši postupne realizovanú obnovu uvedeného objektu," uviedla hovorkyňa trebišovskej radnice Martina Mištaničová. Ukončenie projektu, ktorý počíta s päťpercentným spolufinancovaním mesta, je plánované ešte v tomto roku.

Realizáciou sa podľa hovorkyne skvalitnia podmienky výchovno-vzdelávacieho procesu pre deti vo veku od dvoch do šiestich rokov a 23 zamestnancov tohto predškolského zariadenia.

„Po ukončení projektu mesto ráta najmä s predpokladanými úsporami nákladov na vykurovanie, zlepšením tepelnej pohody detí, zamestnancov a návštevníkov školy, takisto so zvýšením hygienických vlastností školy, efektívnejšou odolnosťou poveternostných vplyvov, ako aj s odstránením akustických nedostatkov vo vlastnostiach konštrukcie budovy, čím sa eliminujú nepriaznivé zvukové ruchy vozidiel z cesty," uviedla Mištaničová.

Obvodové konštrukcie budov škôlky sú podľa mesta v nevyhovujúcom stave. Na fasáde sa vyskytujú opadané a vyduté omietky v rozsahu zhruba päť percent, preto je potrebné ich otĺcť a opraviť. Súčasťou zateplenia budovy bude aj nový odkvapový chodník.

V rámci prvej etapy obnovy, ktorá skončila v roku 2018, na škôlke vymenili pôvodné okná a dvere, zrekonštruovala a zateplila sa celá plocha strechy a obnovená bola spojovacia chodba sendvičovými panelmi.

„Deklarovaný cieľ mesta Trebišov postupne zmodernizovať všetky školské zariadenia na svojom území sa priebežne napĺňa, pričom prináša nielen lepšie podmienky na predškolské a primárne vzdelávanie, ale najmä výraznú energetickú úsporu," dodala Mištaničová.