Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Trebišov zakúpi novú technológiu na opravu komunikácií

Ilustračné foto. Foto: TASR/Michal Svítok

Prístrojovou technológiou bude možné v meste opravovať komunikácie, chodníky, parkoviská, ale i výtlky, škáry, praskliny či kanálové vpuste.


Trebišov 25. februára (TASR) - Mesto Trebišov bolo úspešné pri získaní dotácie na projekt, prostredníctvom ktorého dostane prácu človek z prostredia marginalizovanej rómskej komunity na obdobie jedného roka. Mesto zároveň plánuje zakúpiť technológiu zostavenú z komponentov na prívesnom vozíku určenú na opravy asfaltových povrchov za tepla.

Prístrojovou technológiou bude možné v meste opravovať komunikácie, chodníky, parkoviská, ale i výtlky, škáry, praskliny či kanálové vpuste. "Práca s novou technológiou má viaceré výhody, asfalt sa nahrieva iba na 170 stupňov Celzia, teda nedochádza k vyhoreniu zmesi. Prístroj pracuje s vysušeným podložím a pridávaným asfaltom, čo vedie k trvalej oprave, rovnako vďaka infražiareniu možno technológiu použiť aj pre kanály a vpuste. Pri použití recyklátu sú minimálne náklady na opravu pri zachovaní kvality opravy," uviedla hovorkyňa mesta Trebišov Martina Mištaničová.

"Nákupom technológie a zabezpečením jej obsluhy mesto prispeje k miernemu rastu zamestnanosti v Trebišove a zároveň získa multifunkčný set, ktorý sa okrem opravy komunikácií bude dať využiť aj na iné účely, napríklad na opravu a čistenie zámkovej dlažby, čistenie chodníkov či prevoz materiálu," doplnila hovorkyňa. Pracovník bude na obsluhu technológie odborne zaškolený. Samospráva získala na tento zámer dotáciu 7000 eur z Ministerstva vnútra SR z Úradu splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity. Spoluúčasť mesta bude vo výške 1910 eur.