Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Trenčianska personálna agentúra našla za dva roky prácu 160 ľuďom

Ilustračné foto Foto: TASR/Edmund Orzsik

V Trenčianskom a Žilinskom samosprávnom kraji sprostredkovala brigády či dočasné pridelenie takmer 600 ľuďom.

Trenčín 29. mája (TASR) – Trenčianska pobočka personálnej agentúry Grafton Recruitment sprostredkovala počas dvoch rokov svojej existencie prácu na trvalý pracovný pomer takmer 160 uchádzačom o zamestnanie. V Trenčianskom a Žilinskom samosprávnom kraji sprostredkovala brigády či dočasné pridelenie takmer 600 ľuďom.

Ako TASR informoval manažér agentúry pre Trenčín Marian Mitošinka, počas svojej existencie sa stretli jej konzultanti na osobných pohovoroch s viac ako 2500 kandidátmi z rôznych profesijných oblastí. Trenčianska pobočka agentúry spolupracuje prevažne s nadnárodnými spoločnosťami pôsobiacimi v oblasti priemyselnej výroby. Práve automobilové, strojárske a elektrotechnické spoločnosti generujú najvyšší dopyt po nových zamestnancoch, ktorý je ovplyvnený aj celkovým rastom priemyselnej výroby v regióne.

„Zaujímavosťou je, že keď sa pozrieme na preferencie a dopyt regionálnych uchádzačov o prácu, ten je orientovaný ani nie tak na technické, ale najmä na administratívne, nákupné i obchodné pozície. Z tejto kategórie pozícií naša pobočka pre klientov pravidelne obsadzuje hlavne obchodné pozície, ale celkovo sa najčastejšie zameriavame na špecializované a riadiace pozície z oblasti výroby, údržby, inžinieringu, vývoja, konštrukcie a logistiky,“ uviedol Mitošinka.

Regionálne výrobné spoločnosti majú podľa neho okrem riadiacich pozícií najčastejšie záujem o obsadenie aj špecializovaných pozícií, medzi ktoré patria najmä inžinieri kvality, technológovia, projektoví inžinieri, SW inžinieri, lean špecialisti, konštruktéri, SAP špecialisti, plánovači výroby, nákupcovia i špecialisti logistiky a údržby. Na týchto pozíciách sa vyžaduje najčastejšie prax v danej oblasti od jedného až do 5 rokov a znalosť aspoň jedného cudzieho jazyka na komunikatívnej úrovni.