Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Regióny

Trenčianska radnica zrekonštruuje za 68.000 eur podchod pri hoteli Eli

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Ondrej Podolinský

Podchod zostane počas obnovy priechodný.

Trenčín 23. júna (TASR) - Trenčianska radnica začala s rekonštrukciou podchodu pri hoteli Elizabeth. Informovala o tom hovorkyňa Trenčína Erika Ságová.

Mesto podľa nej demontuje výklady a priečky bývalých prevádzok v podchode, vymení strop, osvetlenie a elektroinštaláciu. Práce by mali trvať dva mesiace, predpokladané náklady sú takmer 68.000 eur. Podchod zostane počas obnovy priechodný.

"Viackrát sme sa snažili riešiť prípadný prenájom na základe reálneho záujmu viacerých subjektov, zvažovali sme i rekonštrukciu stánkov v podchode. Preverili sme statické, vlhkostné a iné technické parametre. Rekonštrukcia stánkov by bola nerentabilná a ekonomicky nákladná. Preto sme sa napokon rozhodli ich asanovať a následne priestor vyčistiť, vymaľovať a nanovo osvetliť," uviedla hovorkyňa.

Ako dodala, posledná rekonštrukcia podchodu sa týkala nového skleného prekrytia pri hoteli Elizabeth v roku 2012, keď pribudli na oboch stranách podchodu výťahy. O vybudovaní identického prekrytia uvažuje radnica aj zo strany parku.