Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Regióny

Trenčianska župa sa v Bruseli predstaví ako kraj hradov a pohody

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

TASR o tom informovala hovorkyňa TSK Vlasta Henčelová. „Cieľom Open Day je pripomenúť si historický moment Schumanovej deklarácie z 9. mája 1950.

Trenčín 30. apríla (TASR) – Ako kraj hradov, zámkov a pohody sa 12. mája predstaví Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) na tohtoročnom Dni otvorených dverí v Bruseli. TASR o tom informovala hovorkyňa TSK Vlasta Henčelová.

Cieľom Open Day je pripomenúť si historický moment Schumanovej deklarácie z 9. mája 1950. Návštevníci budú mať jedinečnú možnosť dostať sa na miesta, ktoré boli a sú dejiskom rozhodnutí ovplyvňujúcich ich každodenné životy,uviedla Henčelová.

Vo Výbore regiónov sa podľa nej budú prezentovať regióny zo 14 krajín EÚ, medzi nimi aj Trenčiansky samosprávny kraj, ktorý je už tradičným účastníkom tohto podujatia.

„Náš kraj patrí medzi atraktívne lokality s množstvom historických pamiatok, prírodných krás a kúpeľov,“ doplnila Henčelová s tým, že pre návštevníkov má zastúpenie TSK v Bruseli pripravené mapy a brožúry, videoprezentácie miest a obcí, ako aj pexesá, tričká a zápisníky pre najmenších.