Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Trenčianske krajské kolo jazykovej súťaže vyhrali žiaci zo ZŠ v Šišove

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Branislav Račko

Podľa učiteľky angličtiny v 6. A Emílie Oravcovej je učenie cudzieho jazyka efektívne vtedy, keď žiakov motivuje a baví.

Šišov 28. novembra (TASR) - Žiaci 6. A zo Základnej školy (ZŠ) v Šišove v okrese Bánovce nad Bebravou zvíťazili v krajskom kole medzinárodnej súťaže v učení cudzích jazykov Jazykový WocaBee šampionát. Súťaž sa koná pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a prostredníctvom online aplikácie, uskutočňuje sa v ôsmich krajinách a vyvrcholí medzinárodným finále v utorok a stredu (29. 11.). TASR o tom v utorok za organizátora informovala Jana Čikelová.

"Do celoslovenského kola súťaže sa prebojovala trieda 6. A zo ZŠ Šišov z okresného a krajského kola v konkurencii 344 zapojených tried. V krajskom kole súťaže žiaci dosiahli v priemere 4228 bodov, tzv. WocaPoints na jedného žiaka. Šiestaci zo Šišova sa počas doterajšieho trvania súťaže naučili už 187 nových slovíčok," priblížila Čikelová.

Podľa učiteľky angličtiny v 6. A Emílie Oravcovej je učenie cudzieho jazyka efektívne vtedy, keď žiakov motivuje a baví. "WocaBee pomáha nielen učiteľom, žiakom a rodičom, ale aj pomalším a integrovaným žiakom na získavanie ich sebadôvery. Zároveň sa neskutočne utužuje kolektív," ozrejmila Oravcová. Žiaci sú podľa nej pripravení dokázať, že aj menšie dedinské školy majú obrovský potenciál byť rovnocennými súpermi s veľkými mestskými.

Jazykový šampionát v učení cudzích slovíčok sa koná na slovenských školách po piaty raz. Zapojilo sa doň takmer 50.000 žiakov zo slovenských základných a stredných škôl. "Piaty ročník Jazykového WocaBee šampionátu sa opäť nesie v znamení rekordnej účasti a vynikajúcich výkonov žiakov v učení cudzích jazykov. Najdôležitejším výsledkom v šampionáte je však motivácia k učeniu a stovky naučených nových slovíčok, ktoré si žiaci skutočne zapamätajú," zhodnotil organizátor súťaže a autor aplikácie WocaBee Michal Ošvát.