Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Matúšovia môžu ísť v nedeľu na Trenčiansky hrad zdarma

Trenčiansky hrad Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Originálnym spôsobom budú môcť osláviť meniny v nedeľu 21. septembra nositelia mužského mena Matúš.

Trenčín 18. septembra (TASR) – Trenčianske múzeum pre Matúšov pripravilo prekvapenie v podobe bezplatného vstupu na Trenčiansky hrad.

Ako dnes TASR informovala Mária Izraelová z oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Trenčianskeho samosprávneho kraja, medzi najznámejších majiteľov Trenčianskeho hradu patril Matúš Čák a bezplatný vstup Matúšov na hrad je jedným z podujatí, ktoré má zatraktívniť hrad a prilákať najviac návštevníkov.

„Stačí, aby sa Matúšovia legitimovali a svoje meniny môžu osláviť na originálnom mieste. Všetci návštevníci sa budú naďalej môcť kochať vyhliadkou z Veľkej bašty. Tá je od júla tohto roku prístupná aj menej mobilným návštevníkom, ktorí sa nemôžu dostať až na hradnú vežu. Výnimočnosťou bude prehliadka Lapidária – podzemia Barborinho paláca, ktoré bude sprístupnené po druhýkrát tento rok,“ doplnila Izraelová.

Ako dodala, na hrade je od leta návštevníkom k dispozícií wi-fi pripojenie a Trenčiansky hrad je jediným na Slovensku, ktorý poskytuje takúto službu. Návštevníci hradu sa môžu až do 30. septembra zapojiť do súťaže Urob si selfie, zdieľaj a vyhraj, ktorú vyhlásil Trenčiansky samosprávny kraj.

„Stačí, ak si návštevníci urobia selfie s pozadím Trenčianskeho hradu a túto fotografiu budú zdieľať na facebookovej stránke Trenčianskeho múzea. Zapoja sa tak do súťaže o hodnotné darčeky, ktoré venovala do súťaže Slovenská agentúra pre cestovný ruch,“ uzavrela Izraelová.