Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Trenčiansky kraj bude efektívnejšie riadiť strategické projekty

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Kraj chce efektívne riadiť a sledovať svoje strategické projekty, ktoré majú v danom regióne prispieť k rozvoju zdravotníctva, školstva, sociálnej oblasti, dopravy, kultúry či cestovného ruchu.

Trenčín 11. júna (TASR) – Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) bude pripravovať, riadiť a kontrolovať strategické projekty pomocou nového nástroja Microsoft (MS) Project. Jeho princíp spočíva v tom, že členovia manažmentu môžu on-line sledovať priebeh projektu.

Podľa Roberta Modrovského, obchodného zástupcu pre Štátnu a verejnú správu spoločnosti Microsoft Slovakia, používaním tohto nástroja sa TSK stal jedinou inštitúciou v samospráve Slovenskej republiky s efektívnejšou kontrolu nad strategickými projektmi. Toto riešenie má okrem lepšieho manažmentu strategických projektov priniesť prostredníctvom finančných prostriedkov z európskych fondov a rozpočtu TSK kvalitu a inovácie do celého kraja.

Inovatívnymi a pritom cenovo nenáročnými technológiami na projektové riadenie chce TSK efektívne riadiť a sledovať svoje strategické projekty, ktoré majú v danom regióne prispieť k rozvoju zdravotníctva, školstva, sociálnej oblasti, dopravy, kultúry či cestovného ruchu. TSK koncom minulého roka vypracoval novú smernicu týkajúcu sa projektového riadenia. MS Project je ďalším krokom na ceste k zefektívneniu prípravy projektov a predkladania žiadostí o nenávratný finančný príspevok z fondov Európskej únie, dotačných programov a fondov jednotlivých ministerstiev SR, ako aj vlastných finančných prostriedkov samosprávneho kraja.

"Nakoľko vnímame potrebu a povinnosť efektívne riadiť financie z rozpočtu TSK aj prostriedky poskytnuté Európskou úniou pre napĺňanie investičných priorít do rozvoja nášho kraja, rozhodli sme sa v rámci štandardov pre projektové riadenie zaviesť nástroj, ktorý nám pomôže tieto projekty riadiť od začiatku až po ich úspešné dokončenie. Zároveň sme pomohli zodpovedným pracovníkom vzdelať sa v oblasti projektového manažmentu, čo v konečnom dôsledku zvyšuje našu odbornú kapacitu na úrovni riadenia projektov," povedal predseda TSK Jaroslav Baška. Podľa jeho ďalších slov vylepšenie systému riadenia strategických projektov má prispieť k rozvoju celého regiónu a v konečnom dôsledku pomôže Úradu TSK zabezpečiť kontinuálne zvyšovanie spokojnosti, kvality života i úrovne poskytovaných služieb pre obyvateľov kraja.