Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Z poslaneckého klubu Smer–SD vystúpil predseda a dvaja poslanci

V komunálnych voľbách v roku 2010 získal Smer–SD v trenčianskom mestskom zastupiteľstve nadpolovičnú väčšinu poslaneckých kresiel, v 25-členom zastupiteľstva mal 13 poslancov.

Trenčín 22. augusta (TASR) - Poslanci trenčianskeho mestského zastupiteľstva za stranu Smer–SD Daniel Beníček, František Koronczi a Mário Krist dnes na úvod zasadnutia mestského zastupiteľstva oznámili vystúpenie z poslaneckého klubu Smer–SD.

Beníček zároveň abdikoval aj na funkciu predsedu poslaneckého klubu. Vystúpenie označil ako protest proti politike regionálnych štruktúr strany Smer–SD a jej dopad na mesto Trenčín. „Komunálna politika sa má robiť pre občanov. Sme poslanci, ktorí by mali zosúladiť záujmy strany a obyvateľov. Ak to je len o politike a o niečom inom, ako o ľuďoch, ja som zásadne proti,“ zdôraznil Beníček.

Ako dodal, ponúkol aj svoje členstvo v mestskej rade, rovnako ako funkcie predsedu výboru mestskej časti a predsedu komisie športu. Svoje ďalšie pôsobenie v strane Smer–SD nevedel špecifikovať. „Neviem, čo na to strana, ale počítam s tým, že ma vylúčia. Ja nemám problémy so stranou, ale myslím si, že tie dopady na mesto Trenčín by sa mali riešiť inak,“ uzavrel Beníček s tým, že v nasledujúcom volebnom období už za poslanca kandidovať nebude.

„Každý člen strany Smer-SD má právo sa slobodne rozhodnúť. Doteraz mi nie sú známe dôvody, prečo pán Beníček vystúpil z poslaneckého klubu,“ reagoval predseda okresnej organizácie strany Smer-SD v Trenčíne Michal Moško.

V komunálnych voľbách v roku 2010 získal Smer–SD v trenčianskom mestskom zastupiteľstve nadpolovičnú väčšinu poslaneckých kresiel, v 25-členom zastupiteľstva mal 13 poslancov. Pred dvoma rokmi vystúpil z poslaneckého klubu i strany Smer-SD poslanec Ján Kanaba, po dnešnom vystúpení troch poslancov klesol ich počet za stranu Smer–SD v najsilnejšom poslaneckom klube na deväť.