Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Regióny

Trenčín a okolie získalo 86 digitálne zručnejších seniorov

Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Stalo sa tak vďaka projektom Jednoty dôchodcov na Slovensku (JDS) a Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI).



Trenčín 19. júla (TASR) – Takmer deväť desiatok seniorov z Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) získalo osvedčenie o absolvovaní školenia digitálnej zručnosti. Informoval o tom predseda trenčianskej organizácie Jednoty dôchodcov na Slovensku (JDS) Ján Skyba.

S projektom na zdokonalenie digitálnych zručností seniorov prišla JDS v spolupráci s Ministerstvom investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR. Priestory na projekt poskytla Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka (TnUAD) v Trenčíne, jedno zo školení sa uskutočnilo aj v Považskej Bystrici.

"Odbornú literatúru poskytol autorský kolektív Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach. Po 15 hodinách vysvetľovania a oboznamovania sa s počítačom je teraz na senioroch, ako budú nadobudnuté vedomosti rozvíjať a zdokonaľovať. Vyvrcholením školenia digitálnych zručností bolo odovzdávanie osvedčení o absolvovaní školenia, ktoré získalo 86 úspešných seniorov," uviedol Skyba.