Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Trenčíne ocenili dobrovoľníkov roka 2015 v šiestich kategóriách

Na archívnej snímke predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Predseda kraja Jaroslav Baška sa im poďakoval a zdôraznil, že aj vďaka ich mravčej práci sa podarilo v kraji veľa vecí urobiť a pohnúť dopredu.

Trenčín 27. februára (TASR) - Na pôde Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) v Trenčíne si dnes desať ľudí, na podujatí Dobrovoľník roka 2015 Trenčianskeho kraja, prevzalo trinásť ocenení v šiestich kategóriách. TASR o tom informoval Patrik Štrbák z oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov (TSK).

"Vážim si ľudí, ktorých jediným ocenením za to, čo robia je možno dobrý pocit a poďakovanie ľuďmi, ktorým svojou dobrovoľníckou prácou pomohli. Na druhej strane, máme v spoločnosti ľudí, ktorí by mohli za prácu dostať peniaze, ale robiť nechcú. To sú dva protipóly a ja chcem vyjadriť presvedčenie, že aj v budúcnosti budeme mať oveľa viac dobrovoľníkov ako tých, ktorí nechcú ani za plácu robiť. Chcem všetkým poďakovať. Aj vďaka ich mravčej práci sa podarilo v kraji veľa vecí urobiť a pohnúť dopredu," povedal predseda TSK Jaroslav Baška.

Ocenenie Dobrovoľník roka Trenčianskeho kraja za rok 2015 získal v oblasti Výchovná činnosť (práca s deťmi a mládežou) Matej Kuna, uznanie za významný prínos k rozvoju dobrovoľníctva Slavomír Turčáni. V oblasti Osveta, kultúra dostal ocenenie Martin Labudík, uznanie za významný prínos k rozvoju dobrovoľníctva získali Pavol Zlatoš a Slavomír Turčáni. V oblasti Dobrovoľník v ekológii (ochrana a obnova životného prostredia a verejných priestorov) ocenili Júliusa Krčmárika, uznanie za významný prínos k rozvoju dobrovoľníctva získali Martin Labudík a Tomáš Hulák. V kategórii Dobrovoľník v sociálnej oblasti ocenili Martinu Stachovú, uznanie za významný prínos k rozvoju dobrovoľníctva získala Stella Steinerová, uviedol Štrbák.

Vedenie Rady mládeže Trenčianskeho kraja ocenilo v oblasti Dlhodobá dobrovoľnícka práca Martu Šurikovú za jej aktívnu dlhoročnú dobrovoľnícku prácu v Trenčianskom kraji, uznanie za významný prínos k rozvoju dobrovoľníctva získal Ivan Sikorai. "Aj v tomto ročníku mali možnosť v kategórii Verejná voľba mladí ľudia a široká verejnosť vybrať jedného dobrovoľníka prostredníctvom hlasovania na sociálnej sieti. Stal sa ním Matej Kuna z Trenčianskych Teplíc s počtom 443 hlasov," dodal Štrbák.