Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Regióny

Ministra R. Takáča nahradila v parlamente Trenčianskeho kraja D. Vážna

Na snímke pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richard Takáč (Smer-SD). Foto: TASR

Podľa predsedu TSK Jaroslava Bašku, mandát Takáča zanikol v zmysle zákona 27. októbra

Trenčín 27. novembra (TASR) - Novou poslankyňou Zastupiteľstva Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) sa v pondelok stala Dominika Vážna. Za volebný obvod Prievidza zaujala v krajskom parlamente uvoľnené miesto po tom, ako sa Richard Takáč stal ministrom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka a zanikol mu mandát krajského poslanca. Zánik mandátu Takáča vzali v pondelok na vedomie poslanci krajského zastupiteľstva.

Podľa predsedu TSK Jaroslava Bašku, mandát Takáča zanikol v zmysle zákona 27. októbra. Na jeho miesto nastupuje ako náhradník kandidát, ktorý získal najväčší počet platných hlasov vo volebnom obvode, v ktorom zanikol mandát. Náhradníčkou vo volebnom obvode Prievidza je Dominika Vážna, ktorá vo voľbách získala 5987 hlasov.

Vážna sa funkcie poslankyne Zastupiteľstva TSK ujala v pondelok po zložení poslaneckého sľubu. Po zániku mandátu poslanca zaniklo Takáčovi aj členstvo v komisii regionálneho rozvoja a cestovného ruchu pri Zastupiteľstve TSK. Poslanci zvolili za členku komisie Vážnu.