Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

Renáta Kaščáková odstúpi z postu viceprimátorky aj poslankyne

Renata Kaščáková (SaS) Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Renáta Kaščáková prijala ponuku trenčianskeho primátora Richarda Rybníčka a na mestskom úrade bude pracovať ako manažérka strategického rozvoja mesta na projekte rozvoja mesta Trenčín Si Ty.

Trenčín 24. októbra (TASR) – Viceprimátorka mesta Trenčín Renata Kaščáková (SaS) sa k 31. októbru vzdala svojej funkcie. K rovnakému dátumu sa rozhodla vzdať sa aj mandátu poslankyne mestského zastupiteľstva. Zostáva však pracovať pre mesto Trenčín.

Dôvodom na odstúpenie z postu viceprimátorky a vzdanie sa mandátu sú podľa nej vykonštruované a nepravdivé útoky na jej osobu zo strany niektorých poslancov mestského zastupiteľstva.

"Po preverení všetkých námietok právnikmi, sa, samozrejme, ukázalo, že obvinenia boli vykonštruované a nepravdivé. Keďže som nemala možnosť brániť sa inak, poslancov, ktorí bez overenia informácií okamžite a v priamom prenose hlasovali za tento návrh, mi tak vyslovili nedôveru, som následne požiadala o verejné ospravedlnenie," uviedla Kaščáková.

Namiesto ospravedlnenia prišla podľa nej ďalšia spŕška vulgárnych urážok od poslanca Tomáša Vaňa. "V tom momente som už útoky vnímala ako pomstu za to, že sa snažím odkrývať poprepletané vzťahy v mestských kultúrnych strediskách, na správe a financovaní ktorých, ako napríklad konkrétne v Zámostí, sú niektorí poslanci osobne zainteresovaní," ozrejmila viceprimátorka.



Poslednou kvapkou bol podľa nej návrh poslanca Roberta Lifku z Paliho kapurkovej, veselej politickej strany na ostatnom zasadnutí mestského zastupiteľstva. Na základe jeho návrhu poslanci schválili, že post druhého viceprimátora, ktorý zastávam, bude len čestnou, teda neplatenou funkciou so symbolickou odmenou 249 eur.

"Keďže ako viceprimátorka pracujem na mestskom úrade na plný pracovný úväzok, neviem si predstaviť, ako by som s čistým príjmom cca 200 eur, čo nie je ani minimálna mzda, vystačila v rodinnom rozpočte s vyživovaným školopovinným dieťaťom," uzavrela Kaščáková s tým, že prijala ponuku trenčianskeho primátora Richarda Rybníčka a na mestskom úrade bude pracovať ako manažérka strategického rozvoja mesta na projekte rozvoja mesta Trenčín Si Ty.