Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Trenčiansky región pripravuje na letnú sezónu sériu noviniek

Ilustračné foto Foto: TASR - Radovan Stoklasa

K ešte väčšiemu zatraktívneniu Trenčianskeho hradu má prispieť aj augustové spojenie kultúrneho zážitku s rodinnou pohodou Soireé s operetou a piknikom.


Trenčín 29. mája (TASR) – Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trenčín región pripravuje na letnú turistickú sezónu sériu netradičných podujatí zameraných na zvýšenie návštevnosti kultúrnych pamiatok a zaujímavých lokalít v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK). TASR informovala výkonná riaditeľka KOCR Trenčín región Eva Frývaldská.

„Podpora domáceho cestovného ruchu v duchu hesla Cestuj po kraji ako Ľudovít Štúr je hlavným cieľom projektu ŠTURizmus, ktorý je naplánovaný na júl a august. KOCR Trenčín región chce týmto projektom podnietiť rodiny s deťmi a mladých ľudí, aby navštívili všetkých 11 hradov a zrúcanín v Trenčianskom kraji. V každom hrade nájdu pomocou GPS súradníc skrytý “poklad“ - úryvok zo Štúrovho citátu. Po návšteve všetkých 11 hradov si poskladajú celý citát Ľ. Štúra. V závere vyžrebujeme jednu rodinu alebo jednotlivca, ktorí navštívili všetky hrady a poskladali Štúrov citát. Víťazi získajú atraktívnu cenu,” priblížila Frývaldská.

Ako dodala, KOCR podporuje aj projekt študentov SOŠ obchodu a služieb v Trenčíne nazvaný Po stopách čertov, ktorý je určený najmä pre rodiny s deťmi. Projekt má prilákať ľudí do turistických lokalít, ktoré majú vo svojom názve slovo čert, ako napríklad Čertova skala, Čertova pec, SKI Čertov a podobne. „Projekt chceme doplniť o geocashing a zvýšiť tak záujem turistov o 'čertovské' lokality,“ zdôraznila riaditeľka KOCR.

K ešte väčšiemu zatraktívneniu Trenčianskeho hradu má podľa nej prispieť aj augustové spojenie kultúrneho zážitku s rodinnou pohodou Soireé s operetou a piknikom na Trenčianskom hrade. O kvalitný kultúrny zážitok sa postará Metropolitný orchester z Bratislavy, ktorý naštudoval libreto operety Láska na Považí, pre rodiny s deťmi pripravia piknik, detský kútik a atrakcie pre deti.

Od začiatku leta až do neskorej jesene pripravuje KOCR aj ďalšie projekty na podporu cestovného ruchu, prezentáciu slovenského predsedníctva v Európskej únii, ale aj prezentáciu pamiatok UNESCO (národné kultúrne pamiatky, okrasné záhrady a parky) v Zlínskom a Trenčianskom kraji.