Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Na Zimnom štadióne Pavla Demitru sa obnoví chladiarenské zariadenie

Štadión Pavla Demitru v Trenčíne Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Primátora Trenčína uviedol, že ak všetko pôjde ideálne podľa plánu, rekonštrukcia by mohla byť hotová už do konca augusta.

Trenčín 1. augusta (TASR) – Hokejisti Dukly Trenčín začali s prípravou na novú sezónu mimo svojho domovského štadióna Pavla Demitru. Dôvodom je rekonštrukcia chladiarenských veží a výmena mantinelov.

Podľa primátora Trenčína Richarda Rybníčka mesto ako majiteľ štadióna investuje zo svojho rozpočtu viac ako 62.000 eur do výmeny chladiarenských veží. Výmena mantinelov bude stáť 78.000 eur, z nich 35.000 prefinancuje Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH), ďalších 43.000 eur investuje mesto.

"Pôvodne mal ísť do komplexnej rekonštrukcie chladiarenského zariadenia milión eur z vládnej dotácie, peniaze však napokon napriek prísľubu nešli do Trenčína, ale do zimného štadióna v Kežmarku. Rekonštrukciu sme už mali vysúťaženú, zmluva vyprší 5. augusta, dovtedy nemôžeme na štadióne nič robiť, keďže víťaz verejnej súťaže od nej odmietol odstúpiť," skonštatoval Rybníček.

Na štadióne tak podľa neho zostane priame chladenie, dôjde len k výmene dvoch chladiarenských veží, ktoré sú mimo štadióna, čím sa mierne zvýši bezpečnosť. "Výmena mantinelov a chladiarenských zariadení by mala byť hotová najneskôr do 15. septembra. Ak všetko pôjde ideálne podľa plánu, myslíme si, že by to mohlo byť hotové už do konca augusta," doplnil Rybníček s tým, že Dukla Trenčín bude nielen trénovať mimo Zimného štadióna Pavla Demitru, ale asi aj začiatok sezóny odohrá na ľade súperov.