Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Trh k Dušičkám v B. Bystrici sa začína vo štvrtok

Na archívnej snímke žena na Mestskom cintoríne počas Pamiatky zosnulých na Námestí Štefana Moyzesa v Banskej Bystrici. Foto: TASR - Branislav Račko

K dispozícii bude 27 stánkov, denne od 9.00 do 18.00 h. Keďže bolo priaznivé počasie, mesto eviduje vyšší záujem predajcov ponúkajúcich živé kvetiny.

Banská Bystrica 23. októbra (TASR) - Príležitostný trh k blížiacemu sa Sviatku všetkých svätých a Pamiatke zosnulých sa v Banskej Bystrici na Námestí Štefana Moysesa začína vo štvrtok (25. 10.) a potrvá do piatka (2.11.). TASR o tom informovala Dominika Mojžišová, hovorkyňa banskobystrického primátora.

K dispozícii bude 27 stánkov, denne od 9. do 18. h. Keďže bolo priaznivé počasie, mesto eviduje vyšší záujem predajcov ponúkajúcich živé kvetiny. Ich sortiment bude, ako každoročne, doplnený aj o vence z umelých kvetov či rôzne výrobky súvisiace s týmito sviatkami.

"Vodičov, ktorí sa chystajú na rímskokatolícky cintorín v centre mesta, upozorňujeme, že ich čaká dočasná zmena dopravného značenia. Na Ulici A. Matušku bude umožnený vjazd motorových vozidiel k cintorínu od hornej brány počas Sviatku všetkých svätých a Pamiatky zosnulých. Pre návštevníkov je k dispozícii dočasné parkovisko s kapacitou 28 miest," uviedla Mojžišová.