Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Tri krajské nemocnice dostanú 200.000 eur, trenčianskej dá vyše milión

Ilustračné foto Foto: FOTO TASR/Radovan Stoklasa

Na tri nemocnice v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) vyčlenila vláda na dnešnom výjazdovom zasadnutí v Trenčíne z 2,2-miliónovej dotácie určenej pre kraj 200. 000 eur.

Trenčín 25. marca (TASR) – Na tri nemocnice v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) vyčlenila vláda na dnešnom výjazdovom zasadnutí v Trenčíne z 2,2-miliónovej dotácie určenej pre kraj 200.000 eur.

Na doplnenie prístrojového vybavenia očného oddelenia a zriadenie novej očnej ambulancie v Nemocnica s poliklinikou (NsP) Prievidza so sídlom v Bojniciach pôjde 100.000 eur, suma 30.000 eur je určená na zakúpenie EEG prístroja pre považskobystrickú nemocnicu a 70.000 pôjde na doplnenie prístrojového vybavenia gynekologicko-pôrodníckeho a novorodeneckého oddelenia v NsP Myjava.

„Po určitej diskusii sme sa vrátili aj k Fakultnej nemocnici (FN) Trenčín, pretože sme chceli pomôcť s prístrojovým vybavením rádiodiagnostického oddelenia a súčasne aj so zateplením fakultnej nemocnice. Preto sme sa rozhodli vyčleniť na tento účel 1,168 milióna eur, z nich asi polovica pôjde na prístrojové vybavenie, druhá polovica pôjde na výmenu okien, čím zároveň dôjde k šetreniu finančných prostriedkov,“
priblížil premiér Robert Fico.