Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Trnavskí colníci spálili 328.380 kusov nelegálnych cigariet

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Kriminálny úrad finančnej správy

Škoda na spotrebnej dani z tabakových výrobkov, ktorá by vznikla štátu uvedením tohto tovaru na trh, bola vyčíslená na 33.625 eur.

Trnava 22. marca (TASR) - Pod dohľadom pracovníkov Colného úradu (CÚ) Trnava zlikvidovali vo štvrtok v bratislavskej spaľovni takmer 330.000 kusov cigariet pochádzajúcich z nelegálnych zdrojov. Škoda na spotrebnej dani z tabakových výrobkov, ktorá by vznikla štátu uvedením tohto tovaru na trh, bola vyčíslená na 33.625 eur.

Tovar pochádzal z viacerých záchytov. "Najväčší z nich bol vlani v júni, keď na diaľnici D2 v Brodskom v smere z Českej republiky colníci zastavili ukrajinský dodávkový automobil. Vodičom bol 42-ročný muž ukrajinskej štátnej príslušnosti, auto smerovalo do Talianska. Pri skenovaní pomocou mobilného skenovacieho zariadenia boli identifikované viaceré podozrivé miesta, colníci našli skrýše 156.220 kusov nelegálnych cigariet označených ukrajinskými kontrolnými známkami pod a za zadnými sedadlami a aj pod čalúnením stropu," informovala hovorkyňa CÚ Iveta Zlochová.

Ďalších 102.800 kusov bez označenia kontrolnými známkami colníci zaistili v roku 2016 v predajni reziva v Leopoldove, v rámci medzinárodnej akcie zameranej na kontroly skladov. Zvyšné cigarety pochádzali z ďalších záchytov trnavskými colníkmi v roku 2016.

"Celkovo vo štvrtok spálených 328.380 kusov nelegálnych cigariet predstavuje 16.419 spotrebiteľských balení," dodala hovorkyňa.