Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Počet výjazdov hasičov k technickým zásahom rastie v Trnavskom kraji

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Technické zásahy tvorili 29 percent zo všetkých výjazdov, najčastejšie k nim boli povolaní príslušníci z okresov Dunajská Streda a Trnava, najmenej z Holíča.

Trnava 1. februára (TASR) – K najkurióznejším zásahom hasičov Trnavského kraja počas vlaňajška patrila záchrana uviaznutej sovy v Trnave i uviaznutej mačky v šachte v Hlohovci. K netradičným patril i zásah v Sokolovciach v okrese Piešťany, kde po výbuchu privalil múr troch ľudí, jedného z nich usmrtil a toho vykliesňovali až nadvihnutím strechy garáže. Tieto akcie sú súčasťou celkových 927 výjazdov k technickým zásahom vo všetkých siedmich okresoch kraja. A patria k súhrnným 3147 výjazdom k minuloročným udalostiam, vrátane požiarov.

Technické zásahy tvorili 29 percent zo všetkých výjazdov, najčastejšie k nim boli povolaní hasiči z okresov Dunajská Streda a Trnava, najmenej z Holíča. Štatistika usmrtených pri týchto udalostiach sa zastavila na čísle 44 (pri požiaroch zomreli dvaja ľudia a pri dopravných nehodách 22), zranených bolo 86.

Podľa Martina Krajčoviča, vedúceho oddelenia operačného riadenia Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru SR v Trnave, technické zásahy majú rastúcu tendenciu. V roku 2016 sa ich počet výjazdov k nim zvýšil medziročne o 70 (k dopravným nehodám sa zvýšil o 33, k požiarom sa znížil o 296). Najväčší podiel na technických zásahoch mala podľa Krajčoviča záchrana a odstraňovanie prekážok. Hasičov k technickým zásahom najčastejšie volali v júli, najmenej v marci.