Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Trnavská polícia zadržala lupičov z herní

Ilustračná snímka Foto: TASR/Michal Svítok

Pri lúpeži 20-ročný Jozef namieril zbraň na zamestnanca a 20-ročný Roman ho vyzval, aby mu dal peniaze.

Trnava 10. apríla (TASR) – Dve hodiny po lúpeži v herni v moravskom Hodoníne zadržala trnavská polícia v nedeľu 7. apríla dvoch mužov podozrivých z tohto skutku. Pri vyšetrovaní sa ukázalo, že za sebou majú pravdepodobne aj lúpež v herni na Paulínskej ulici v Trnave zo začiatku apríla.

Pri lúpeži v Hodoníne vošli muži do reštaurácie, 20-ročný Jozef namieril zbraň na zamestnanca a 20-ročný Roman ho vyzval, aby mu vydal peniaze. Čašník mu dal peňaženku s 3000 Kč a do prineseného vrecka páchateľ presypal aj drobné mince. Chcel vziať aj notebook, ten sa však pri manipulácii poškodil a tak ho hodil o zem. Zamestnanca chceli olúpiť aj o mobilný telefón, keďže ho však v rýchlosti nemohol nájsť, z reštaurácie ušli. Spôsobili škodu 500 eur. Páchatelia po lúpeži smerovali autom na Slovensko a v Senici sa zastavili na čerpacej stanici, kde natankovali a odišli bez zaplatenia. Medzitým už polícia mala informácie z Českej republiky a tiež aj z nahlásenej krádeži pohonných hmôt. "Vďaka operatívnemu konaniu polície a dobrej spolupráce s Políciou Českej republiky policajti podozrivých mužov pri Trnave zadržali," informovala dnes TASR trnavská krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

Polícia pri vyšetrovaní zistila, že Roman a Jozef spolu s ďalším komplicom, 19-ročným Zoltánom z Topoľník, lúpili aj v Trnave. Zoltán v kuklou na hlave vošiel do herne a so zbraňou v ruke prinútil pracovníčku, aby mu vydala peniaze. Zbraňou mieril aj na zákazníka, ktorý bol v tom čase v herni. Páchateľ po lúpeži nastúpil do auta, kde ho ďalší dvaja čakali a spolu odišli. Pred samotnou lúpežou si bola Jozefova priateľka spolu s Romanom obzrieť situáciu v herni. Ženu polícia tiež zadržala, avšak po vypočutí ju prepustili. Polícia dnes podľa Kredatusovej vykonala v bratislavskom byte Zoltána domovú prehliadku. Pri nej boli zaistené dôkazy, ktoré majú súvis s lúpežou.

"Vyšetrovateľ všetkých troch mužov obvinil zo zločinu lúpeže a spracoval podnet na ich väzobné stíhanie. V prípade uznania viny im môže byť uložený trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov," uviedla policajná hovorkyňa.