Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

VIDEO: Požiar na skládke v Trnave pomáhajú likvidovať aj vojaci

Horiaca skládka odpadu v Trnave v pondelok 27. marca 2017. Pri hasení rozsiahleho požiaru skládky komunálneho odpadu v Trnave pomáhajú už od nedele aj vojaci. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Na skládke komunálneho odpadu na Zavarskej ceste začalo horieť v nedeľu okolo 14.00 h.

Bratislava/Trnava 27. marca (TASR) - Pri hasení rozsiahleho požiaru skládky komunálneho odpadu v Trnave pomáhajú už od nedele (26. 3.) aj vojaci. Potrebnú techniku zabezpečili príslušníci Ženijného práporu Sereď.

"Na základe požiadavky sekcie krízového riadenia ministerstva vnútra poskytli vojaci dve vozidlá Tatra, ktoré na miesto navážajú zeminu," informovala hovorkyňa Ministerstva obrany SR Danka Capáková. Pomoc je súčasťou plnenia úloh v rámci domáceho krízového manažmentu.



Na skládke komunálneho odpadu na Zavarskej ceste začalo horieť v nedeľu okolo 14.00 h. "Na hasení požiaru sa zúčastňujú profesionálni hasiči z Trnavy, Serede, Galanty, Piešťan, Hlohovca, Malaciek a Žiliny a dobrovoľní hasiči z obcí Križovany nad Dudváhom, Brestovany, Šúrovce, Cífer, Voderady, Bučany, Veľké Kostoľany, Bohdanovce nad Trnavou, Jaslovské Bohunice, Zavar a DHZ Pole," informovala Júlia Kedrová z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trnave. Príčinu požiaru zisťujú.



V okolitých obciach merali tiež koncentráciu splodín v ovzduší prostredníctvom kontrolného chemického laboratória. "Merania nepreukázali zvýšené hodnoty znečistenia ovzdušia," uviedla Kedrová.

Na rovnakej skládke horelo aj v decembri 2016.