Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Požiar na skládke v Trnave trval až tri dni

Na ilustračnej snímke horiaca skládka odpadu v Trnave. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Požiar likvidovali desiatky hasičov. Použili vodu, ktorú hasiči zabezpečovali na požiarisko kyvadlovou dopravou z čerpacieho stanoviska z obce Šúrovce.


Trnava 30. marca (TASR) – Požiar skládky odpadov v Trnave na Zavarskej ulici hasilo 75 profesionálnych a desiatky dobrovoľných hasičov od nedele 26. marca popoludní do stredy 29. marca do 21.00 h. Na likvidácii požiaru, ktorého príčina je v štádiu zisťovania, sa striedali príslušníci z Trnavy, Hlohovca, Piešťan, Serede, Galanty, Malaciek a Žiliny, tiež dobrovoľníci z Križovian nad Dudváhom, Voderád, Špačince, Brestovian, Šúroviec, Zavara, Cífera, Bučian, Veľkých Kostolian, Bohdanoviec nad Trnavou a Dobrovoľného hasičského zboru Pole. Pomáhali aj vojaci ženijného práporu zo Serede.

Požiar bol likvidovaný vodou, ktorú hasiči zabezpečovali na požiarisko kyvadlovou dopravou z čerpacieho stanoviska z obce Šúrovce. Hasiace práce prebiehali za súčasného prekrývania povrchu skládky zeminou," informovala dnes hovorkyňa Krajského riaditeľstva (KR) Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trnave Júlia Kedrová.