Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

V trnavskom kraji pribúdajú nehody áut s chodcami a cyklistami

Dnešná zrážka osobného motorového vozidla a cyklistu v Seredi sa skončila tragicky. Foto: TASR/KR PZ v Trnave

Polícia v uplynulom týždni zdokumentovala v Trnavskom kraji spolu sedem nehôd s účasťou chodcov a cyklistov.

Trnava 24. októbra (TASR) - Polícia v uplynulom týždni zdokumentovala v Trnavskom kraji spolu sedem nehôd s účasťou chodcov a cyklistov. Pri piatich nehodách s chodcami sa zranilo sedem osôb, z toho jeden z nich zraneniam po niekoľkých dňoch po nehode podľahol. Dve dopravné nehody s účasťou cyklistov sa skončili v jednom prípade tragicky a v druhom sa osoba zranila ľahko.

Vo všetkých prípadoch išlo podľa krajskej policajnej hovorkyne v Trnave Márie Linkešovej o situácie, kde vodiči i chodci podcenili situáciu na ceste.

V piatok 21. októbra boli policajti privolaní k nehode pri nákupnom centre v Hlohovci. Vodička Fordu Focus vo veku 18 rokov asi o 21.40 h z nezistených príčin narazila prednou časťou auta do zadnej časti bicykla. Pri nehode sa ťažko zranila 61-ročná miestna cyklistka, ktorá v nemocnici vážnym zraneniam o deň neskôr podľahla. Polícia podrobila vodičku dychovej skúške na alkohol, ktorá bola negatívna.

Takmer v identickom čase zasahovali policajti aj pri nehode chodkýň v Trnave na Hlbokej ulici. Taxikár z Trenčína vo veku 26 rokov pravdepodobne nerešpektoval červený signál na semafore a vošiel na priechod pre chodcov. "Dve mladé ženy vo veku 15 a 16 rokov práve prechádzali na zelenú cez priechod pre chodcov, keď došlo k zrážke. Obe boli po nehode prevezené so zraneniami do trnavskej nemocnice. Podľa predbežných lekárskych správ nejde o ťažké zranenia," uviedla Linkešová. Policajti na mieste nehody zadržali taxikárovi vodičský preukaz a podrobili ho dychovej skúške na alkohol s negatívnym výsledkom. Negatívne dychové skúšky mali aj obe mladé dievčiny. Dopravná nehoda je stále v štádiu vyšetrovania.

K vážnej nehode s cyklistom boli policajti privolaní aj dnes ráno o 6.38 h medzi obcami Zavar a Šúrovce. Cyklista zo Serede išiel v smere od Šúroviec, keď z nezistených príčin prešiel pravdepodobne do protismeru a vošiel do cesty prichádzajúcemu autu VW Polo. Pri čelnej zrážke došlo k ťažkému zraneniu 23-ročného cyklistu, ktorý bol prevezený do trnavskej nemocnice. Polícia alkohol u vodiča osobného auta nezistila, a u cyklistu bola za týmto účelom odobratá krv. Cyklista bol osvetlený a mal umiestnené na bicykli aj reflexné prvky. Okolnosti, za ktorých sa dostal do protismeru, polícia naďalej vyšetruje ako ťažké ublíženie na zdraví z nedbanlivosti.

"Polícia žiada občanov, aby nehody na cestách nebrali na ľahkú váhu a pri pohybe na ceste mysleli na svoju bezpečnosť a bezpečnosť iných. Chyba, omyl, ale aj drobné zaváhanie zo strany vodiča ale aj chodca, cyklistu môže mať na ceste fatálne následky," dodala Linkešová.