Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V trnavskom regióne je začiatok volebného dňa pokojný

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Vo volebnom obvode Trnava a Hlohovec je dovedna 164 volebných okrskov.

Trnava 5. marca (TASR) – Pokojný začiatok volieb hlásia okresy v trnavskom regióne. V mestách a obciach pri Piešťanoch, Hlohovci, Senici, Skalici a Trnave otvorili volebné miestnosti načas a bez problémov.

Vo volebnom obvode Trnava a Hlohovec je dovedna 164 volebných okrskov, z toho v krajskom meste je 56 okrskov a okresnom meste Hlohovec 18. V obciach sú volebné miestnosti zriadené prevažne na obecných úradoch alebo v sálach kultúrnych domov a v mestách aj v objektoch všetkých typov škôl, od materských až po univerzitu. Podľa predsedu okresnej volebnej komisie Petra Tomečka osemčlenná komisia bude v priebehu dňa vychádzať do terénu na návštevu okrskov. Tomeček predpokladá, že najväčším problémom dnešného volebného dňa by mohlo byť odovzdávanie nepoužitých volebných hlasovacích lístkov.

V okrese Piešťany je otvorených 63 volebných okrskov. Podľa zapisovateľky volebnej komisie Bronislavy Molnárovej zatiaľ nemajú nahlásený žiadny problém. Predseda komisie Tomáš Drobný a členovia takisto plánujú výjazdy do volebného obvodu a telefonické kontakty s jednotlivými okrskami.

Na Záhorí v okresoch Senica a Skalica je zriadených pre dnešné parlamentné voľby spolu 97 okrskov. Predsedníčka okresnej volebnej komisie Petronela Michalčíková pre TASR povedala, že sú pripravení riešiť prípadné nahlásené problémy.

Prečítajte si VŠETKO O PARLAMENTNÝCH VOĽBÁCH a sledujte s nami VOĽBY ONLINE