Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Trnave sa bude konať veľký zber použitých ihiel

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Projekt podporený mestom Trnava má názov Bezpečne v komunite. Cieľom združenia je vyčistiť čo najväčšiu časť mesta od infekčného odpadu.

Trnava 19. júna (TASR) – Na veľký zber použitých injekčných ihiel pozýva obyvateľov Trnavy na piatok 23. júna združenie STORM. Chce tak pomáhať znižovať riziká vyplývajúce z užívania drog.

Projekt podporený mestom Trnava má názov Bezpečne v komunite. Cieľom združenia je vyčistiť čo najväčšiu časť mesta od infekčného odpadu. "Boli by sme radi, keby sa Trnavčania stali našimi vyhľadávačmi a spoločne s nami ochránili verejné zdravie obyvateľov," uviedol koordinátor programov združenia STORM Pavol Ščasný.

Zraz dobrovoľníkov je o 15. hodine pri radnici. Združenie zároveň prosí občanov o pomoc s identifikáciou rizikových miest, ktoré následne v piatok ich pracovníci skontrolujú. V prípade, že o takejto lokalite vedia, môžu kontaktovať združenie e-mailom alebo telefonicky na čísle 0905 943 229.

V tomto roku už pracovníci združenia v spolupráci s mestskou políciou a obyvateľmi mesta bezpečne zlikvidovali 31 kusov injekčných striekačiek v rôznych častiach mesta. Zároveň združenie vydáva aj informačný leták s návodom čo robiť, ak niekto takúto použitú ihlu nájde.