Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V uliciach Trnavy pribudnú červené kontajnery na drobný elektroodpad

Mesto Trnava Foto: TASR/Henrich Mišovič

Kontajnery postavia v hustejšie obývaných častiach, tiež k nákupným centrám, aby boli viditeľné a ľahko dostupné čo najväčšiemu počtu obyvateľov.

Trnava 27. októbra (TASR) – Nové kontajnery doteraz nepoužívanej červenej farby sa čoskoro objavia v uliciach Trnavy. Budú slúžiť na zber drobného elektroodpadu a batérií. Umiestnia ich v jedenástich lokalitách, primátor Peter Bročka ich plánuje slávnostne uviesť 9. novembra.

Kontajnery postavia v hustejšie obývaných častiach s už existujúcimi stojiskami na separáciu iných zložiek komunálneho odpadu, tiež k nákupným centrám, aby boli viditeľné a ľahko dostupné čo najväčšiemu počtu obyvateľov. Ide napríklad o parkovisko za OD Jednota, Veternú ulicu na sídlisku Zátvor, Ulicu Juraja Slottu na sídlisku Družba, Dedinskú ulicu v miestnej časti Modranka, Zelenečskú ulicu. Na sídlisku Linčianska bude postavený pri nákupnom centre, na sídlisku Prednádražie na troch miestach – Čajkovského, Botanickej a na roku ulíc L. van Beethovena a J. G. Tajovského.

"Do červených odpadových nádob bude možné vhodiť kalkulačky, rádiá, počítače a počítačové vybavenie, diskmeny, telefóny, videokamery, hodiny, hriankovače alebo menšie elektrické náradie či hračky a pod. Staré spotrebiče obsahujú nebezpečné, ale aj využiteľné materiály," uviedla Veronika Majtánová z referátu komunikácie na trnavskej radnici. Do týchto kontajnerov však nepatria televízory a monitory, chladničky, práčky, sporáky, žiarovky, žiarivky a odpad, ktorý nie je elektroodpadom ako tonery, CD, videokazety a iné záznamové médiá.